TERAPIE SCHROTH

TERAPIE SCHROTH

 

  • Reduce curburile scoliozei si ale altor deformatii ale coloanei vertebrale fara operatie !
  • Are o lunga traditie in tratamentul scoliozei si a altor deviatii ale coloanei vertebrale, fiind creata in 1921 de catre Katharina Schroth in Germania si s-a dezvoltat, in timp, ca cea mai recunoscuta si eficienta metoda conservative ( ne-chirurgicala ) de tratament, recunoscuta la nivel international.
  • Consta in invatarea unor exercitii fizice care combina alungirea coloanei vertebrale, contractile musculare si tehnici de respiratie ce au ca rezultat prevenirea riscului de progresie si tratarea scoliozei, eliminarea durerii, cresterea capacitatii de respiratie, imbunatatirea pozitiei corpului si in timpul activitatilor zilnice, nu doar in timpul terapiei si are un efect psihologic pozitiv.
  • Prin terapia Schroth se poate evita purtarea unui corset sau solutia chirurgicala care implica costuri mult mai mari, este partial estetica pentru pacient si rigidizeaza coloana vertebral ape portiuni mari.
  • Pentru a fi efficient, tratamentul trebuie efectuat cu o frecventa de 5 ori/saptamana, timp de cel putin 1 luna deoarece este imposibil sa se obtina o noua tinuta a corpului intr-o perioada mai scurta de timp.